Bästa familjehunden

Att skaffa hund är många barns stora dröm, men hur ska man som förälder veta vilken hundras som är allra bäst. I samband med att filmen “De 101 dalmatinerna” kom ut var det många barnfamiljer som skaffade sig en prickig liten vän, men sanningen är att dalmatiner inte är de absolut bästa för barnfamiljen. När det finns barn i hemmet, och speciellt små barn, är det viktigt att man väljer rätt hundras. Hunden ska vara tålmodig, ha ett lugnt temperament, samtidigt som den är glad och aktiv. Med tanke på hur många fina hundraser som finns är detta inte ett speciellt svårt koncept och i denna text listar vi de hundraser som är populärast och bäst rekommenderade för barnfamiljer.

1. New Foundland – Man bör inte låta utseendet avgöra om en hund är bra för familjen eller inte. Storleken på denna hundras är mycket majestätisk och kan uppnå en väldigt hög mankhöjd. Trots det är hunden otroligt snäll och har ett mycket stort hjärta. Hunden passar utmärkt tillsammans med barn och har inget emot att agera draghund i pulkabacken eller vara den som får lådbilen att gå framåt.

2. Labrador Retriever – Labrador Retriever har länge hamnat på första plats över Sveriges lista på mest populära hundraser. Hunden är mycket snäll, lättlärd och lojal mot sin familj, samtidigt som den är aktiv, lekfull och mycket klok.

3. Engelsk Bulldog – Trots sitt relativt hårda utseende är den Engelska bulldogen en mycket bra familjemedlem till småbarnsfamiljen. Hundrasen är otroligt lugn (ibland lite för lat) och älskar att slappa i soffan tillsammans med sin flock. Den Engelska bulldogen blir inte speciellt stor och är därmed även enkel att hantera och dess beskyddande egenskaper gör den lojal och trygg.

4. Boxer – Precis som med bulldogen så har boxern ett aningen trumpet utseende, men låt inte detta lura dig. Boxern är nämligen en mycket glad och social hund som gillar att umgås tillsammans med fartfyllda barn.